• Torneig Medieval

  • Habilitat!

  • Perícia!

  • Concentració!

  • Solidaritat!

  • Templança!

 

Ambientació:

El Castell de la Guàrdia Lada té el seu origen al segle XI, mil anys enrere. Des de la seva construcció fins al final de l'Edat Mitjana, va ser un dels punts estratègics més importants de la Catalunya que es consolidava com a nació.

L'expansió de l'Al-Andalus va ser combatuda feroçment pels senyors i cavallers medievals a les ordres de Ramon Berenguer I, comte de Barcelona, que van establir la frontera entre els dos mons a la Catalunya central, on som ara.

Un dels millors cavallers d'aquella època va ser Hug Dalmau de Cervera, que va prendre Cervera als sarraïns l'any 1067. L'any 1075, ell i la seva esposa Adalen, concediren la castlania de La Guàrdia Lada a Guifré Bonfill i la seva muller Sicarda. Aquí comença la història del nostre castell i del nostre país.

Després de l'expulsió dels àrabs, els castells de la Segarra tenien la funció de defensa dels seus habitants i les seves terres, garantint la seguretat dels pagesos i les collites davant de les incursions sarraïnes i els atacs de lladres i bandolers.

 

Objectiu:

L'objectiu de les proves d'aquesta activitat és demostrar la nostra gran vàlua com a cavalleres i cavallers per poder ajudar a Guifré Bonfill i a Hug Dalmau de Cervera a defensar el poble dels malfactors que el volen atacar.

Proves:

 

Les proves que els nens i nenes hauran de superar són pensades per fomentar les seves habilitats d'orientació, equilibri, presició, força i punteria. També fomentem la cooperació i la solidaritat entre els alumnes, que han de competir en equip ajudant-se els uns als altres i fent pinya per aconseguir ser grans cavallers i cavalleres medievals.